Асен Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за енергетика и икономика, нещо като супер министър." Това заявява Кирил Петков в интервю за "Шпигел" след въпрос как ще управлява в коалиция с бившите комунисти.

"Това, което има значение, е, че аз искам да заема поста на премиер", отвръща той и допълва за супер правомощията на Василев.

Любопитно е, че тази подробност за бъдещата структура на евентуалното коалиционно правителство още не е съобщавана в България, но е споделена с германското списание миналата седмица. Разговорът е публикуван в понеделник под заглавие "Ще бъдем безмилостни в прилагането на закона".

Припомняме, че интервюто с него той изтъква, че коалиционните преговори са били проведени по нов, прозрачен начин и че бъдещите управляващи имат амбицията да възстановят върховенството на закона в страната.

„Шпигел“ озаглавява интервюто с цитата „Ще прилагаме закона без пощада“.

Пред германското издание Петков обяснява успеха на „Продължаваме промяната“ с това, че избирателите са възприели ангажимента на Кирил Петков и Асен Василев срещу корупцията като обещание: „Нашата запазена марка ще е това, че спазваме обещанията си. Не можем да обещаем богатство на всички, но обещаваме упорита работа и нулева толерантност спрямо корупцията. Ще прилагаме закона без пощада.

В разговора Кирил Петков споделя и следното: "Политически, Асен и аз работим на принципа на двойния контрол - нито едно решение не се взима, без да е одобрено от другия."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!