Заграбените предприятия от Борис Бояджиев за милиарди са доведени до фалит, но дали не е симулативен ..., схема за укриване на данъци... или пране на пари... предстои да разберем?!
Жертвата на тези схеми е една, това сме всички ние, защото с нашите пари такива като Борис Бояджиев от бедняци, станаха милиардери и всички ние му позволяваме това. Колко още … заводите, които е прибрал със схемата описана по-долу бяха  наши, сега са на Борис Бояджиев, но как …?! Вижте гнусната истина сами.



Попаднахме на статия във вестник „Банкер“ от петък, 15 юли 2011 г., там е описана схемата, която привидно прилича на сърцераздирателна реклама с гръмкото заглавие „Хвани се с когото трябва“. Да това е заглавието, проверете сами и прочетете сами, ще се уверите колко нагло, в очите ни се е подигравал. Но това може да установите единствено сега, от дистанция на времето, вижте тук.

Точно това е и причината премиерът Борисов да настоява да се прекроят законите така, че да няма давност за такива престъпления.
Какво заграби Борис Бояджиев чрез приватизационен фонд „Свети Никола“, прекръстен по-късно в Индустриална Холдингова Компания:

Вижте извадка от статията във в-к Банкер, петък 15 юли 2011 г.:
„…Холдинговото дружество притежава акционерни участия в седем дъщерни предприятия. То е едноличен собственик във фирмите за консултантски и счетоводни услуги „Менфико“ и „Фименко“. Освен тях в „Елпром Харманли“ АД (производство на ел. двигатели) притежава 54.33%, в „Индустриален център Искър“ АД (услуги) – 59.84%, в „Химатех“ АД (производство на химически продукти) – 92.38%, в „Индустриален център Тракия“ АД (производство) – 59.07%, и във „Вели Лак“ АД (услуги) – 67.33 на сто. Инвестициите в тях възлизат общо на 649 хил. лева. Заедно с това холдингът има дял и в асоциираното предприятие „Бук Гурково“ АД (31.80% от капитала му), и още в „Дървообработване ВТ“ АД (0.77%) и в „Емка“ АД – Севлиево (0.01%). 

Счетоводният му баланс към 30 юни показва, че дружеството притежава едва хиляда лева в брой. Краткосрочните му вземания са 642 хил. лв. и са само от свързани лица. Докато текущите задължения на компанията са почти двойно по-високи – 1.174 млн., в това число към свързани предприятия – общо 1.127 млн. лева. …“

Активи за милиарди придобити срещу голи обещания през 1996/1997г. от приватизационен фонд „Свети Никола“, двадесет години по-късно представляват руини, а къде са милиардите, това е въпросът, народните пари, нашите пари! За 20 години няма дивиденти, гръмките обещания до 40% доходност, няма нищо, жалка картина, народът е на улиците, няма работа, младите хора бягат в чужбина. Това сте го чували, но защо е така? Отговорът се съдържа в едно, това, което ще прочетете по-долу. Това е един от грабежите на века, обирите на века, а защо ние трябва да плащаме сметката, докато такива като тези персонажи взеха нашето, Българското и го унищожиха. Вижте фактите и преценете сами дали премиера Борисов е прав като каза, че престъпната приватизация и борбата с нея са в основата на нищетата на България.

Какво обаче са пропуснали службите и държавата, това което се нарича финансов и борсов инженеринг от най-ниско ниво, но е чиста схема за симулативен фалит. Ето и схемата, която е описана в статията: 

I стъпка  замитане на следите, като управляващите биват освободени от длъжност и от отговорност, това се случва с ИХК като услужливо Борис Бояджиев и Георги Богданов са освободени от отговорност за дейността им от 01. 01. 2011г. до 21. 08. 2011г., така бягат от отговорността, която не е погасена, това са престъпления срещу кредиторите, акционерите и държавата (състав от Наказателния Кодекс).

Вижте извадка от статията във в-к „Банкер“, петък 15 юли 2011г.:
„… В дневния ред е и точката за освобождаване от длъжност и отговорност на всички мениджъри – Борис Бояджиев (изпълнителен член), „Борком“ (председател на борда на директорите) и Георги Богданов, за дейността им през периода 1 януари – 22 август 2011 година. 

Акционерният капитал на Индустриална холдингова компания е 231 хил. лв. и е разпределен между „Борком“, в който едноличен собственик е Борис Бояджиев (с дял от 22.78%), Борис Бояджиев (с 24.76%),…“

II стъпка – иницииране за закриване на Индустриална Холдингова Компания по предложение на основните акционер, а те са Борис Бояджиев като физическо лице и фирмата му Борком, поради безстопансвеност и лош мениджмънт (състав от Наказателния Кодекс).
Вижте извадка от статията във в-к „Банкер“, петък 15 юли 2011г.: 
„… Компанията приключи първото полугодие на 2011-а със загуба от 23 хил. лева. Отрицателен е финансовият й резултат и в края на първото тримесечие на годината (12 хил.) и през миналите 2010 г. – 29 хил. лв., 2009 г. – 3000 лв., и 2008 – 34 хил. лева. …“

III стъпка – ликвидацията се провежда от Георги Богданов, член на съвета на директорите и близък на Борис Бояджиев, кръстник на дъщеря му.
Вижте извадка от статията във в-к „Банкер“, петък 15 юли 2011г.: 
„… Проектът на решение предвижда Георги Богданов, член на съвета на директорите в момента, да бъде избран за ликвидатор на холдинга,  …“

IV стъпка – голямото грабене едва сега започва … гласуваната цена за изкупуване на акции е между 12 лв. и 14лв.  през 2011г., малко по-късно  през 2012 г. цената на акция е 5,28 лв… изводите !
Индустриална холдингова компания АД плаща по 5,28 лв. ликвидационен дял.

пише Инвестор БГ:
Общото събрание на Индустриална холдингова компания АД /в ликвидация/, проведено на 20.12.2012 г., е гласувало брутен ликвидационен дял от 5,275 лв. на акция, е видно от протокола на събранието, публикуван вчера чрез БФБ.
Имуществото на холдинга, останало след удовлетворяване на кредиторите, в размер на 1,220 млн. лв., се разпределя между акционерите, вписани в книгата на акционерите, водена от Централен депозитар, към 5 декември.
Началната дата на изплащане на ликвидационните дялове е 21.12.2012 г. в канцеларията на дружеството. Изплащането ще се извършва от ликвидатора след плащане към държавата на дължимите данъци върху следващия се на всеки акционер ликвидационен дял.

Суми до 500 лв. ще се плащат в брой на адреса на управление на дружеството – гр. София, бул. Асен Йорданов 14. За суми над 500 лв. плащането ще се извършва само по банков път по писмено посочена от съответния акционер банкова сметка.

Грабежът е голям, народът е потърпевш, а грабителите са пред очите ни! Премиерът е на ход, Народното събрание е на ход, защото това е наше, а не на Борис Бояджиев.

Финансовият инженеринг, схемите и симулативните фалити лъснаха, а това е подигравка с всички нас, с България. 

Източник: troyanpress.com