Извънредни новини за срещата на Петков с представители на ЕНП заради Борисов ВИДЕО

Колегите от Европа са тук на неутрална мисия. Не могат да правят изявления, преди да бъдат събрани всички факти и обстоятелства, съобщи още тя

Предостави се много добра възможност на представителите на ЕНП да бъдат запознати с фактите, от страна на премиера и министъра на вътрешните работи, във връзка със събитията от последните дни, както и за системните проблеми на правосъдната система и управлението на евросредствата. Това каза пред журналисти в Министерски съвет говорителят на правителството Лена Бориславова.

Партията изпрати своя мисия у нас след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и негови приближени.

Премиерът е разказал и за ситуацията със строителството на АМ "Хемус", поддръжката на републиканската пътна мрежа, без спазване на процедурите за обществени поръчки.
 
Двете страни подчертаха изключително високото доверие, което имаме в европейската прокуратура и личното уверение на премиера, че той ще направи всичко възможно тази институция да работи безпроблемно на българска територия, включително със законодателни промени, които подготвяме в момента”, съобщи още тя.   

Във връзка с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Бориславова бе категорична, че по никакъв начин не е оказван политически натиск на български европрокурори. 
 
„Премиерът е дал пълна свобода на разследващите органи”, уточни тя.  
 
„Колегите от Европа са тук на неутрална мисия. Не могат да правят изявления, преди да бъдат събрани всички факти и обстоятелства”, каза още тя.

От думите на Бориславова стана ясно още, че разговорите на представителите на ЕНП с премиера и вътрешния министър продължават.

На въпрос достоверни ли са изтеклите в медиите показания на министър-председателя, довели до ареста на лидера на ГЕРБ, тя заяви, че не е запозната с документа в детайли.
 
„Не бих заподозряла тук органите на МВР, по-скоро на прокуратурата. За съжаление, това е един от недостатъците, с които всяка правова система трябва да се бори”, посочи тя.