Извънредно: Биха шута на скандален кмет на "Спаси София"

Общинска избирателна комисия Столична взе решение за прекратяване на правомощията на кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

Общинска избирателна комисия Столична взе решение за прекратяване на правомощията на кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски от "Спаси София".

Това е видно от решение 1146-МИ, Столична, съобщава БГНЕС.

Бранчевски бе избран за кмет от листата на ПП-ДБ-СС.

Причината за предсрочното му отстраняване от длъжност е фирма, която си открил през февруари тази година във Великобритания.

Бранчевски твърди, че това е измама и някой е откраднал личните му данни, а целта е била да бъде отстранен от поста. Още през март, малко след като стана ясно за откритата фирма, Бранчевски даде брифинг, в който съобщи, че станал жертва на киберизмама и някой откраднал личните му данни.

След проверка в Британския търговски регистър се оказа, че дружеството е регистрирано на 18 февруари тази година, а на посочения адрес вече има регистрирана друга клиника, обясни тогава кметът

По време на същия брифинг Борис Бонев от ПП-ДБ-СС обвини ОИК, че “демонстрира използването на политически бухалки”. Изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски.

От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове, допълни Бонев и съобщи, че „кулминация на саморазправата“ е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания..

Общинска избирателна комисия е постоянно действащ орган и разглежда всички жалби и сигнали подадени до нея. Отдавна е известно, че има сигнали срещу кмета на Илинден за несъвместимост“. Това заяви ден по-късно председателят на ОИК Полина Витанова.

Срещу Бранчевски има 2 сигнала в ОИК - единият е, че продължавал да работи като лекар в Германия, а другият - за откритата фирма.