Не случайно навсякъде, където отидем, България е сочена за пример. Хората признават какво сме направили и правим. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на платформата на ГЕРБ и СДС за евровота.
 
„Дори и елементарни неща, които трябва да сравним. Знаковата среща ЕС – Турция се проведе у нас именно по време на нашето европредседателство. Срещата Китай – ЕС пък се проведе в Брюксел, а не в Румъния, когато те европредседателстваха“, каза той.

Ексклузивно в БЛИЦ! Това е листата на БСП за евровота! (СПИСЪК) 

"В момента имаме един Бъгларин на най-висок пост в света и това е Сергей Станишев. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти нямат общо с европейските социалисти. Това ще е и тълкуванието навън. Всеки сега може да му каже "Абе, ти, в България не беше сложен в листата си, а сега тука защо да ни помагаш", заяви Борисов. 

"В листата на БСП има само един, който може би разбира от европейска политика - г-жа Златева, другото е - шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност", каза той.

Според него дори и Русия няма общо с тази листа. „Истината е, че някой иска да им се предложи, но не е наша работа да ги коментираме“, посочи Борисов.

„Бях сигурен и щях да се обзаложа за Иво Христов и за това, че е в листата, защото видях как се гледат с Корнелия Нинова онзи ден. И как правят онзи КСНС в нищото, само за да се говори по темата“, коментира Бойко Борисов.

Станишев с първа реакция, че е аут от листата на БСП за евровота 

"Кралев пък подписа кандидатурата за Европейското първенство по футбол. Нашето председателство продължава", добави той. 

"Няма да се задържам. Дойдох просто да поздравя всички. Бях притеснен за партията, но виждам ясно, че има много хора, които могат да ни теглят нагоре", добави Бойко.

„Харесахте ми“ – това каза Борисов на кандидатите за евродепутати.

„Сега разбирам защо и нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна игра“, коментира той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!