Превратът, с който се цели да бъде свалена председателката на Народното събрание - Рая Назарян, е в разгара си. 

Както БЛИЦ вече разкри, в парламента в момента представители на различни формации умуват как да свалят от поста Назарян. Причината е, че не желаят тя да е сред опциите на президента Румен Радев за нов служебен премиер. 

Превратът на ПП-ДБ, "Възраждане", БСП, ИТН и дерибеите е спонсориран с руски пари.

Бомбата бе потвърдена и лично от Христо Иванов. 

Оказва се, че в петъчния ден, вместо да се готвят за почивка през първия уикенд на август, група народни представители от ПП-ДБ, БСП, ИТН, "Възраждане" и отцепниците от ДПС, провеждат среща в НДК.

Целта е да бъде отстранен председателят на парламента Рая Назарян, да бъде избран друг председател, който в последствие да стане служебен премиер.

Разговорите се водят в един от старите офиси на лидера на ИТН Слави Трифонов. Докато предаването му беше част от bTV, офисите на шоумена се помещаваха в тази сградата.

Сред по-разпознаваемите лица на срещата са Ивайло Мирчев, Кирил Петков, Рамадан Аталай, Костадин Костадинов, Атанас Зафиров и Джейхан Ибрямов. 

На срещата ще има и представители на "Има такъв народ".

Четирите парламентарни групи плюс независимите депутати от ДПС имат общо 137 народни представители, което е достатъчно за да бъде свалена Рая Назарян.

По-големият проблем пред заговорниците е дали ще стигнат до разбирателство кой да смени Назарян на председателския пост.

БЛИЦ припомня, че в отговор на информациите за "заговор" срещу Назарян, което Христо Иванов потвърди, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако се намери ново мнозинство, което да свали Рая Назарян, ще срещне един много гневен ГЕРБ, без да уточни какво значи това.

Самата Рая Назарян заяви: "Не съм дала нито един повод, за да се налага каквато и да било смяна на председателя на Народното събрание. Напротив, точно обраното, смятам, че съм положила много усилия и до момента е възвърнат диалогът между различните партии, има някаква последователност, някаква полезност на законодателната инициатива и в този смисъл поводи за подобни хипотези няма".

Междувременно излязоха информации, че п резидентът Румен Радев, съзаклятникът му Ахмед Доган и провалените шефове на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов гласят за служебен премиер бившия министър на строителството Андрей Цеков.

Настоящият народен представител от "Промяната" е сочен за мястото на шефката на парламента Рая Назарян, която заговорниците искат да торпилират.

Залогът за нейната глава е министърпредседателското място, което Радев и компания искат да овладеят.

През ловката маневра Доган, Радев, Петков и новото момче за всичко в сараите - Христо Иванов, се надяват да захранят с обществени поръчки Николай Вълканов и жена му Румяна, която има огромни апетити в бизнеса с електроенергия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!