Незабавна и безусловна оставка на един парламент, който е загубил не само политическо доверие и елементарно достойнство и на един премиер, който е абсолютно невнятен. 

В никакъв случай не трябва да влизаме в капана и да обсъждаме конституционни промени. Това е подмяна на дневния ред. Той е оставка – незабавна и безусловна. Това заяви във Варна президентът Румен Радев.

Пред събралите се пред сградата на Общината протестиращи той заяви, че е нужна незабавна и безусловна оставка на парламента, който „е загубил не само политическо доверие и елементарно достойнство и на един премиер, който е абсолютно невнятен”.

По думите му, министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и „иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване”.

„Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, каза още държавният глава.

 

НА ЖИВО: Президентът Румен Радев във Варна

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 17 август 2020 г.

Малко преди пристигането на президента, пред сградата на местната управа възникна напрежение. Кметът на Варна Иван Портних и областният управител бяха освиркани от протестиращите.

По-рано днес във фейсбук групата "Варненско лято" се появи съобщение, че държавният глава ще посети морската столица. 

Въпреки августовската жега палаткаджии възторжено жужат из катуна. Чевръсти пенсионери примитат плочките, тупат дюшеци и перат гащи! Фесбук Пехливанката Милена трОши яйца, а кака Стела Николова чевръсто ги превръща в тутманици!

Тайно влюбена в ГОСТА, буля от рептилите на МаяМа, съчинява любовно стихотворение, само копейките от рано подгряват със спиртни напитки. Леви, пишман десни и бесни чакат с нетърпение визитата.

Шоуто подгря преди 2 дни адвокат Николай Хаджигенов и двете леви ръце на МаяМа Тодор Йотов.

 

Познайте #КОЙ ще дойде за вечеря в 19 ч.!?! Въпреки августовската жега палаткаджии възторжено жужат из катуна. Чевръсти...

Публикувахте от Варненско лято 2020 в Понеделник, 17 август 2020 г.