Председателят на бутиковата организация ДБ Христо Иванов бе засечен от БЛИЦ на територията на Виена преди минути.

Появата на партиеца идва само ден, след като медията ни запечата Кирил Петков да се среща със свой приятел в престижно заведение в сърцето на Виена.

Към момента все още не е ясно дали Петков и Христо Иванов са имали планирани срещи в Австрия, но е много вероятно двамата да се събрали в уютния мегаполис, далеч от любопитните погледи на журналистите. Вероятно параноята е подгонила двамата след разпространения от Радостин Василев запис, в който групата на ПП обсипва ГЕРБ с вулгарни изрази по време на заседание на националния им съвет, който трябваше да прецени дали да направят общ кабинет с ГЕРБ.

И докато Петков бе в типичното си весело настроение, то Христо Иванов бе изключително напрегнат и водеше оживени разговори по мобилния си телефон, който не спираше да звъни.

Най-вероятно Иванов е бил на срещата и при Иван Кръстев.

На този етап съдбата на правителството все още не е ясна, но шансовете то да бъде реализирано са позитивни. 

Както БЛИЦ съобщи, репортерите ни засякоха бившият премиер Кирил Петков лежерно да пие кафе със свой приятел в центъра на Виена в понеделник сутринта. 

Лидерът на ПП разговаряше оживено със своя сътрапезник, облечен в официална бяла риза.

Двамата пристигнаха на тротинетки с широки усмивки, а след това си избраха уютна маса. След около 30-минутна среща Петков отново яхна еко-средството и се спусна по централните улици на австрийската столица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук