Изключително противоречива персона ще оглави предизборния щаб на Мая Манолова за кандидат-кметската й кампания, научи БЛИЦ от два независими източника.
Енергичният юрист, който предпочита да обикаля телевизионните студия, се е наел да поддържа уж лявата претендентка, въпреки че иначе проповядва десни убеждения. 

В днешните времена на политически криволичения това не е изненадващо, още повече за Балканския синдром, който е обхванал и нашата страна.

Въпросният адвокат, обаче не е бил първото предпочитание на Манолова. Омбудсманът е предложил на Слави Трифонов да застане плътно зад нея по време на предизборните й мероприятия, но той категорично й отказал.

БЛИЦ научи, че Манолова е търсила и други известни личности, които да я подкрепят, но повечето от тях са предпочели да не рискуват публичната си репутация.

В същото време медията ни узна, че на този етап Манолова прави всичко възможно, за да заобиколи явната подкрепа от БСП, но засега не е отговорила категорично дали ще има собствена листа за общински съветници.

От "Позитано" 20, обаче със сигурност ще влязат в кметската битка със собствен списък от претенденти за Общинския съвет. Очаква се тяхната листа да се води от председателя на столичната соцорганизация Калоян Паргов.

Все още не е ясно дали БСП ще номинира самостоятелен кандидат за кмет, както ги призова премиера Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!