Как започна първият работен ден на депутатите за 2020 г. СНИМКИ

На първото си пленарно заседание след коледната ваканция днес те ще гласуват оставката на Нено Димов и кандидатурата на Емил Димитров за нов министър на околната среда и водите.

Депутатите се върнаха в Пленарната зала за първия си работен ден през 2020 г.

"Да си пожелаем здраве и сили през 2020 г. да служим достойно на Република България". Това каза председателят на 44-ото НАродно събрание Цвета Караянчева в началото на деветата сесия на парламента.

"Уважаеми колеги, днес е първият пленарен ден на 44-ото Народно събрание за 2020 г. Нека да ни е честита, нека да си пожелаем здраве и сили, за да изпълняваме успешно държавническата си мисия и да служим достойно на Република България. Да работим така, че да отговорим на очакванията на българските граждани", каза още Караянчева.

"Вярвам, че през предстоящата сесия всеки един от нас ще положи усилия за постигане на повече разбирателство и продуктивни дебати", допълни още Караянчева.

На първото си пленарно заседание след коледната ваканция днес депутатите ще гласуват оставката на Нено Димов и кандидатурата на Емил Димитров за нов министър на околната среда и водите.

След коалиционния съвет вчера стана ясно, че депутатът Емил Димитров – Ревизоро, е номинацията на Обединените патриоти за нов екоминистър.

 

 

 

 

 

 

 

 



Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!