Калоян Методиев с остър коментар за решението на Радев за свикването на парламента 

Свикването на парламента преди Разпети петък има ясни цели, смята той

Калоян Методиев написа критичен коментар за решението на президента Румен Радев да свика 49-ото Народно събрание на 12 април. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Свикването на парламента преди Разпети петък има ясни цели

Свикването на парламента, консултациите за правителство и връчването на мандати през последните години се прави от президента под индиго. 

Юли 2022 – партиите имаха нужда от време, но президентът не им го даде и забърза процедурите, за да се стигне до служебен кабинет. 

Октомври-декември 2022 – партиите нямаха нужда от време, но президентът разтегна рекордно всички конституционни срокове и процедури, за да може служебният кабинет да продължи да „работи“.

Април 2023 – партиите имат нужда от време, но президентът отново не им го даде. Свика Народното събрание два дни преди Разпети петък в ситуация, която изисква търпение и успокояване. 

Пореден удар върху политическата система и обществото.  Хората ходят да гласуват за 5-и път ( 2.7 милиона души), а държавният им глава се гаври с тях чрез процедури и конституционни номера. От едно пусто суеверие този път можеше да прояви човещина.

Винаги всичко се прави наобратно. Винаги всичко е подчинено на идеята да няма стабилност. Винаги всичко се прави с цел разединение. Винаги всичко се прави от алчност за власт. Винаги, за да няма консенсус. Ако някой не го разбира, значи има проблем с фактите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук