Калоян Методиев: Заслуга на Нинова е повишението на пенсиите, безплатни детски градини, ваучерите за храна

През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат

През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат. Като участник в предходното управление съм наблюдавал неподсредствено част от процесите.

Това коментира политологът и началник на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова Калоян Методиев.

"Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината.

А истината е, че всичко това  стана факт под натиска и преговорите персонално на министъра на икономиката Корнелия Нинова. 

Лично съм присъствал на редица срещи, на които викаше социалния министър Георги Гьоков и му казваше: "Георги, обещали сме на хората, че ще сме социалния вектор в правителството. Искам това да се изпълни.

Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството". 

Разказването на други истории по този въпрос е в унисон с нашенската поговорка: "С чужда пита помен прави"", завършва Методиев.