Възможно е ДПС да подготви закон, с който т. нар. Възродителен процес се осъжда като престъпление срещу човечеството. Това заяви депутатът от ДПС Камен Костадинов по Нова Телевизия тази сутрин.

Той уточни, че въпросът за закона все още не е обсъждан в партията, но ще бъде коментиран на  следващато заседание на ръководството. Лично моето мнение е, че такъв закон трябва да бъде приет и в него трябва да има и лустрационни текстове.  Силно се надявам, че да получим подкрепата на обществото по време на дебата за такъв закон, защото има нужда от еднозначна оценка за осъждане на Възродителния процес.

Костадинов смята, че не е вярно твърдението, че хора от ръководството на ДПС са участвали във Възродителния процес.

Партията на Доган смята да поиска обяснение от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски относно изказването на заместник – председателя на партията Минчо Спасов, че ДПС е създадена от бившата Държавна сигурност.  Това ще стане още в началото на следващата седмица, защото сега лидерът на НДСВ не е в страната, посочи Костадинов.

Писмото до председателя на Европейска народна партия ще му бъде пратено днес или в началото на следващата седмица и с него ще го сезираме за изявите на неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и искаме да чуем мнението му дали той споделя подобни възгледи,  в което ние се съмняваме, обясни още Костадинов. /БЛИЦ