Депутатът от ДПС и член на БФС Камен Костадинов не е задържан в Гърция заедно с президента на "Беласица" Костадин Хаджииванов-Коце Маца, но действително двамата са имали уговорка да се видят в южната ни съседка, научи БЛИЦ.
Самият Костадинов отрече информацията за задържането си. "Не е вярна информацията, че съм задържан в Гърция. От края на януари т.г. не съм ходил в южната ни съседка. Днес съм си в София. Видях се с ваши колеги журналисти в Министерски съвет". Това заяви специално за Агенция БЛИЦ Костадинов.
Футболният президент на "Беласица" е бил задържан от гръцките гранични власти на ГКПП Промахон срещу българския пункт Кулата на 2 септември. От там е бил изпратен в град Серес, където е предаден на прокуратурата. Той не е търсил съдействието на българските представители в Гърция. От консулството ни научили за ареста от медиите.
След задържането на Хаджииванов срещу него ще започне съдебна процедура в Гърция, тъй като той е бил задържан там. По данни на разследващите той е замесен в нелегален трафик на голямо количество цигари във Великобритания. Контрабандната пратка е конфискувана в Лондон преди повече от месец. Полицейски източници съобщиха, че цигарите са експортирани от фирма, в която Костадин Хаджииванов има участие.
По непотвърдена информация Костадинов и Хаджииванов имали уговорка да видят в Гърция, но Коце Маца бил задържан от гръцките власти. /БЛИЦ