Има сценарий за разпалването на етнически конфликт, а Ахмед Емин е бил най-удобният човек за внушения. Това заяви Камен Костадинов, висш представител на ДПС, пред бТВ. Според него Ахмед Доган ще остане дълго в политиката.

Ахмед Емин е бил податлив на внушения, затворен човек, каза Костадинов. Затова според него е било възможно да бъде използван като част от сценарий за разпалването на етнически конфликти. Ако е имало внушение, то е дошло от хора с интелектуален потнециал, разполагащи с информация на базата на негови професионални умения от предишни заемани длъжности, каза представителят на ДПС. Той обаче не пожела да конкретизира дали атаката идва от ГЕРБ. Костадинов обаче беше категоричен, че тези хора, които внушават етническа омраза, накрая ще им излязат криви сметките. По думите му ДПС е било извън властта, но етнически конфликти не е имало. Според него "играта с огъня" е нещо опасно. В публичното пространство, според Костадинов, в момента се насаждали две тези: "Турците са крадливи" и "Турците са много кротки хорица, но Доган им мъти главите". Той попита лидера на ГЕРБ   Бойко Борисов колко пари е дал като дарение за църкви и подчерта, че Ахмед Доган е дал много повече от всички политици взети заедно. Тезите на Борисов връщат страната в началото на 90-те години, когато се говорише дали турците имат право да се самоопределят и да говорят на майчения си език. Това показва, че нашата толерантност се свежда само до едно битово ниво, подчерта представителят на ДПС.  
В подкрепа на съмненията, че смъртта на Емин е част от сценарий за нагнетяване на етническа омраза, Костадинов посочи някои спорни факти като забавянето при оповестяването на предсмъртното писмо и объркването на годината, за която говори Емин. 1985 година, когато е възродителния процес, е съвсем различна от 1989 година, казва Костадинов. Той потвърди, че Ахмед Емин е бил "мъжка секретарка на Доган" . Той е имал строго определени административно финансови функции. Костадинов отхвърли твърденията, че се е занимавл с черната каса на ДПС. По думите му тя е мит, а обръчите от фирми около ДПС били симпатизанти с бизнес, помагащи на партията. /БЛИЦ