Искам да поздравя всички проевропейски настроени български граждани, най-вече тези, които участваха в изборите. След това искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха. Поздравявам структурите на партията, които неуморно работиха и бяха близо до хората. Това заяви на следизборна пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Направихме една проевропейска позитивна кампания. Разяснихме на избирателите си защо са важни тези избори и какво трябва да се случи в Европейския съюз. Казахме им как той ще бъде полезен за развитието на страната ни", каза той. 

"Видяхме, че гражданите от малките населени места и малките градове не са на почивка и гласуваха. Ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не се обезлюдяват", добави Карадайъ.

"Ще правим анализ на изборните резултати. Няма нужда от анализи на анализите на социолозите. България има нужда от ясна програма за ускорено развитие в рамките на ЕС, това си пролича по време на кампанията", заяви той.

"Искаме единна и силна Европа. Европа не на лицемерието и омразата. Искаме Европа на толерантността и свободата", завърши той.

"Досега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на ДПС. За нас тези избори бяха наистина много важни. За да подчертая важността на тези избори председателят на Движението на права и свободи беше водач на листата. Пресконференция официална ще направим като видим официални резултати", заяви той намеквайки, че ще се оттегли от получения депутатски мандат в Европарламента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!