Карадайъ попари жестоко Слави, Манолова и ДБ

Той заяви, че ДПС ще подходят разумно и принципно и няма да внасят законопроекти с предизборни цели

Там, където свършва диалогът - свършва и парламентарната демокрация. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група, предаде "Фокус".

Мустафа Карадайъ заяви, че диалогът е неизменна част от демократичния процес и няма алтернатива.

"45-ото Народно събрание явно ще остане в историята не само с най-кратката си биография, но и с най-активната форма на популизъм.

Именно този популизъм е повод и причини за огромния брой законопроекти и други актове на Народното събрание, без оглед на последици, без съгласуваност, без оценка на въздействието върху бюджета на страната в една такава сложна ситуация на кризи, включително и политическа.

Основното си остава. Кратката биография и тъкмо тя поставя всички политически сили в условия на предизборна кампания", каза още Карадайъ.

Той заяви, че ДПС ще подходят разумно и принципно и няма да внасят законопроекти с предизборни цели.

"Нас ни интересуват последиците и въздействието на тези закони върху предизборно продъненият бюджет. Прекалено безотговорно е в момент на политическа нестабилност да заложиш такива капани пред бъдещето управление.

Нас ни интересува, защото всички знаем, че свършат ли парите в бюждета, сметката ще я плащаме всички ние българските граждани.

Продължаваме да твърдим, че в Народното събрание и всички политици стоят много по-важни въпроси, да трасираме пътя за решаване на основните кризи, свързани с пандемията, бедността", заяви още председателят на ДПС.

Той коментира, че в Народното събрание партиите не си говорят, а всяка е тръгнала да прави предизборна кампания. "Безотговорно е да се внасят законопроекти с предизборни цели.

От това винаги губи парламентаризмът, държавността, демокрацията. В крайна сметка губят всички български граждани. Ние от ДПС отчитаме, че при днешното състояние на нещата, още преди началото на предизборната кампания и следващите избори, всички трябва да заявим ясно: след предстоящите предсрочни избори е наложително да има такова Народно събрание, което да може да излъчи и действащ кабинет.

Призоваваме всички партии в 45-ото Народно събрание да загърбим партийните интереси и да проведем такава кампания, която да не създаде условия за още по-голяма криза след предстоящите предсрочни парламентарни избори без да забравяме, че там, където свършва диалогът, там свършва и парламентарната демокрация", заяви още Карадайъ.

Той призова в кампанията да се срещнат аргументи и предложения от програмите на партиите.