Повод за днешните ми думи са десетките декларации, получени в централата ни, от структурите в страната. Организаторите на протеста срещу правителството внезапно решиха да насочат протеста си и срещу опозиционната ДПС.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг от централата на партията. 

"Не може протестиращи да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е да се обясни този процес. Те показват липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста", заяви Карадайъ. 

Анти ДПС кампаниите това означават - опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм и изразяват подкрепа за правото на мирен протест. Подчертават, че ДПС е националнооговорна партия и изпълнява мисията си още от създаването си", каза той. 

"Нереализирани политици или кандидат политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции. Какво се очаква от ДПС? 30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и стабилността, демокрацията, гарант за правата и свободите на българските граждани и достойното място на страната ни в европейското семейство", каза той. 

Според него е нужен диалог, за да се излезе от политическата криза. 

"Изходът от политическата криза изисква диалог. За да го има, ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални", добави Карадайъ.

"Тази седмица имаше избори и искам да ви дам малко статистика. Тази седмица имаше първи тур на частични и нови избори на 24 места. Резултатът от тези 24 избора е следният - на първи тур ГЕРБ има 9 спечелени избора, ДПС има 7 спечелени избора, БСП има 3, БЗНС - 1, "Да, България" - 1", каза той.

"ДПС разби и разгроми ГЕРБ и всички останали в 7 избора, но няма да използвам тази медийна терминология", заяви Карадайъ.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!