Карадайъ със силни думи за правата на човека

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани, заяви той

Всяка година на 10 декември отбелязваме Всеобщата декларация за правата на човека, приета през 1948 г. от Общото събрание на ООН.

Правата на човека, свободата, демокрацията и принципите на правовата държава са фундаментът на ценностния съюз, в който България членува - ЕС. Те са от съществено значение за израстването на гражданското общество. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"10 декември ни напомня, че правата на човека не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден. В същото време ни задължават с огромната отговорност да отстояваме законността и справедливостта.

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани. Те са не само неотменна част от човешкото достойнство, но и висша ценност на демокрацията, мира и сигурността и устойчивото развитие", подчертава политикът.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук