„Дали е прекрасен ще разберем, когато това правителство сдаде властта на едно официално правителство. Заявките, които дават, звучат красиво“, това заяви лидерът на ВМРО за това каква е оценката му за служебния кабинет на Стефан Янев и дали е съгласен с твърдението на бившия премиер Бойко Борисов, че изборът на министри е прекрасен.

„Много добре се работи с него – никога не сме имали проблеми. Той бе бившият служебен министър на отбраната, от когото наследих министерството. Познавам го много добре“, заяви бившият военен министър в коментира на това какво мисли за новия служебен премиер Стефан Янев.

„Може би пряко ще ръководи това правителство. Той направи заявката какво трябва да прави кабинетът“, каза Каракачанов пък за президента Румен Радев.

„Едно служебно правителство не му е работа да кадрува, а да подготви изборите. Могат да уволняват, но въпросът е да не се стигне до… вижте, свидетели сме как последните 30 години, че когато някой нов дойде на власт разчиства позиции, за да сложи свои хора. Аз не бях уволнил нито един, които заварих щом поех поста министър.

Ако искаме да дадем тон за спокойствие, толеранс и национално разбирателство, то не би следвало да се действа грубо и партизански само защото някои кадри са назначени от предишната партия. Разбира се, ако тези хора не са си вършили работата, то това е друго нещо.

Моята препоръка е да не прекаляват с чистките. В крайна сметка няма значение цветът на котката, важно е да хваща мишките“, каза още Каракачанов в сутрешния блок на bTV.

„Политически скандал, който се направи с последните поръчки на Министерство на отбраната, е сътворен от една политическа формация, която твърди, че е много морална.

Вижте кой най-много плю и храчи по време на предизборната кампания и ще видите за кого говоря“, каза Каракачанов.

„Факт е, че проблемите в патриотичните формации през последните години бе именно между лидерите, а не между структурите по места. Заради това предложих да се явим обединени на идващите избори, но без лидерите. Според мен всички са позитивно настроени. Очаквам тези дни отговор“, така Каракачанов коментира политическото му предложение за обединени, което направи преди дни.

„Следващото Народно събрание (НС) също ще е фрагментирано. Следователно едно бъдещо, според мен, трябва да бъде излъчено на принципа на национален консенсус. Лидери не трябва да присъствам там. Следователно аз няма да присъствам там“, така той отговори на въпрос дали, ако партията му влезе в НС той ще е отново депутат или министър.