Това, което на мен ми е ясно и го виждат всички, е, че наближават изборите и някои политически сили или заинтересовани кръгове, които имат интерес правителството да не изкара мандата си и да го приключи предсрочно с провал, организират компромати, коментира пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Прокуратурата и разследването, което ще направи главният прокурор, ще установят достоверността на записите и снимките с премиера”, уточни той.  

„Няма съмнение, че е компромат и няма съмнение каква е целта на мероприятието.

Борисов отвръща на удара: Снимките са нагласени! Мразят ни! БЛИЦ TV

Снимките може и да са монтаж. Много хора, виждайки ги тези неща, започват да мислят в една посока – посоката, в която се прави внушението. Те няма да си направят труда да потърсят мнението на специалисти. Те просто се отвращават. Ето това е целта на активното мероприятие”, каза още той.

По думите му, до известна степен целта е постигната, защото хората са приели това, което виждат, за чиста монета.

Що се отнася до това откъде идва атаката, Каракачанов заяви, че кръговете, които е изброил премиерът, имат пряк интерес от това.  

„Кой точно го е организирал, ще се установи може би. България е малка държава. Когато правиш подобна акция, нещата не могат да останат дълго време скрити”, заяви Каракачанов.

Министърът на отбраната призна още, че ходи невъоръжен и че повече от година не използва услугите на НСО.