Каракачанов обясни защо не трябва да се лишаваме от АЕЦ "Белене"

Проектът "Белене" беше спъван по абсолютно политически причини, външнополитически причини. Тук не трябва да има конюнктура

България не може да се лиши от статута си на държава, произвеждаща ядрена енергия. Тя трябва да бъде държава, която развива ядрена енергетика, каза в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че за него проектът „АЕЦ Белене “ не е загубена и безсмислена кауза. 

"България не може да се лиши от статута си на държава, произвеждаща ядрена енергия, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов и още:

"Проектът "Белене" беше спъван по абсолютно политически причини, външнополитически причини. Тук не трябва да има конюнктура.

Това, което казвам и по темата Македония - българският интрес над всичко. За мен проектът "Белене", не е загубена кауза и не е безсмислена кауза.

И когато си направил едни инвестиции и на едното място, и на другото място, този въпрос да си го връщаш пак, от нулева точка да почваш да го обсъждаш не знам дали е най-целесъобразно. Действително са вложени много пари в проекта "Белене".

Тук възниква въпроса, тази инвестиция, която все пак е част от средствата, които българинът е отделил и то от 30 години насам, че и повече какво правим с тях? Да, има определени външнополитически съображения по тази тема, но аз задавам въпроса:

"А българският интерес къде е? Някой предлага ли компенсации за едно или друго действие?". Ако предлага, да седнем и да го обсъдим, ама ако не предлага, дайте да си вървим по дневния ред на нашето общество."