Каракачанов с извънредни новини за военните и битката с К-19

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни, съобщи вицепремиерът

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това каза след края на тържествения ритуал за Архангелова задушница вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Той призова останалите в обществото, които са преминали през вируса, да го направят също.

Към момента не е разглеждан в правителството въпросът за национална карантина, стана ясно още от думите на Каракачанов. 

Той уточни, че всички решения за противоепидемичните мерки се вземат от Националния оперативен щаб, а не от политиците.
Но подкрепи тезата, че частните болници трябва да се включат по-активно в борбата с пандемията и ако това не се случи, трябва да бъдат лишени от финансиране от Здравната каса.

Вицепремиерът коментира и ситуацията с преговорите за приемане в ЕС на Северна Македония. Той каза, че съседите ни са подценили ситуацията и че България няма как да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на НС. 

До 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени спрямо България, както и приема обща история до 1945 г.

"Това само ме убеждава, че зоран Заев и повечето министри явно не четат документите, които са подписали.

Членството, и в договора пише много ясно и категорично, че България ще подкрепя Република Македония, за да постигне критериите за членство, ние се опитваме да ги подкрепяме да постигнат критериите, един от които е решаване на двустранните проблеми със съседите“, каза Красимир Каракачанов.