Каракачанов скочи срещу ГЕРБ заради отказа да подкрепят ново правителство

Аргументите, които ГЕРБ изказаха за това, че няма да подкрепят никого за съставянето на правителство, не са верни. Това каза пред "Фокус" Красимир Каракачанов, зам.-председател на НС, съпредседател на Патриотичния фронт и председател на ВМРО. По думите му оправданията с дебатите по бюджета и предложението на ПФ за увеличение на пенсиите, са само параван. 

„Ние сме вкарали две предложения за увеличението на минималната пенсия. Едното е тя да бъде увеличена на 300 лв, другото е с малко по-различни механизми по прилагане и събиране на необходимите пари за пенсии, макар че пари има достатъчно.

В деня, в който председателката на финансовата комисия Менда Стоянова обяснява как няма пари, се гласува 1 милиард лв. за саниране от така наречените излишъци в бюджета.

Значи има пари за саниране на 500 блока от няколко хиляди, но няма 600 милиона лв. за увеличение на пенсиите. Това е несериозно“, коментира той. Красимир Каракачанов добави, че е важно да се помисли за справянето на няколко стоящи пред държавата проблема, сред които сигурността и нелегалната миграция.