Каракачанов: Слава Богу, че ще има правителство

Още едни избори щяха да са катастрофа за държавата, отбеляза той

"Слава Богу, че ще има правителство. Още едни избори щяха да са катастрофа за държавата". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на ВМРО в оставка Красимир Каракачанов.

"Симпатизирам да има правителство, което да работи, институциите да работят в полза на гражданите. Единствената традиционна формация в това правителство е БСП, които могат да предложат хора. Не е много ясно в това правителство кой на кого симпатизира", заяви Каракачанов.

По думите му остава да видим накъде ще поеме държавата. Ако пак ще отидем в посока на това да хвърляме прах и зрелища на хората, няма смисъл от цялото упражнение. "Българският народ търпи доста лишения", каза Каракачанов в ефира на БНТ.

Според него има неща в програмата на коалиционното правителство има неща, които трябва да са приоритет. Той призова страната да излезе от Зелената сделка, тъй като в противен случай ще се наложи да затворим въглищните си централи. И още - да се наложи мораториум върху износа на електроенергията от АЕЦ "Козлодуй".

Събеседникът каза още, че по темата за членството на Република Северна Македония в ЕС има натиск върху България.