Караянчева отправи уникално новогодишно пожелание към Радев

За новата 2017 г. искам да му пожелая да се отдели от БСП, заяви депутатката от ГЕРБ

За новата 2017 г. искам да пожелая на новия президент Румен Радев да се отдели от БСП. Това каза народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, цитирана от Фокус.

 „Да направи своята визия и да не бъде толкова политически зависим. Защото подадената ръка на президента Плевнелиев е стъпка към диалог между институциите. В това трудно време, когато хората се страхуват и за сигурността си, и за тази бежанска вълна, която може да ни залее, трябва да има диалог между институциите, за да може наистина да постигнем една безопасност, спокойствие и по-добро бъдеще на българските граждани. Защото всичко зависи от нас политиците“, заяви Караянчева.

Тя оцени като изключително отговорно и държавническо поведението и решението на президента Росен Плевнелиев да не състави служебен кабинет, а да го остави за новоизбрания държавен глава Румен Радев.

„Защото нали се сещате, че за две седмици няма как да се ангажира някой да бъде служебен министър. Това е едно и второ, съставяне на правителство, чийто мандат ще бъде две седмици, е меко казано смешно. Мисля, че президентът Росен Плевнелиев направи един изключителен жест към бъдещия президент Радев и подаде ръка в този момент изключително разумно да получи имената на следващия кабинет от новоизбрания държавен глава. За съжаление обаче, не се получи такова съдействие“, каза още Цвета Караянчева.