Караянчева с тежки думи към опозицията след вота на недоверие

Няма недосегаеми в ГЕРБ, всеки поема моралната и политическата си отговорност, каза още тя

Дебатът ни беше много смислен. Имаше експертни предложения. Когато става дума за политика, опозицията търси да извади дивиденти от кризата. Правителството работи на терен за решаването на тази криза, каза в интервю за Канал 3 председателят на НС Цвета Караянчева. 
 
"Парламентът не е отказал да бъде заедно с българския народ за решаване на проблемите. Всеки вот е шанс за опозицията да видим колко е подготвена и колко е силна. Опозицията показа, че не е подготвена. Имаше гости от Перник на балкона, за да се засили ефекта, но не беше успешно", добави тя.
 
"Важно е администрацията да работи в синхрон. Понякога от най-ниското ниво се изтърва момента и не се привлича вниманието към министъра, това се е случило в Перник. Трябва да бъдем много последователни и прецизни в кандидатстването, реализацията и контрола по европроектите.

Когато са построени язовирите, тогава е и канализацията. Няма как тя да не е остаряла. Не може с магическа пръчка, след като не е правено години наред", заяви Караянчева. 
 
"Народните представители са хората, които могат да оказват контрол, няма смисъл от създаване на допълнителни комисии, ние контролираме дейността на министъра. Няма недосегаеми в ГЕРБ, всеки поема моралната и политическата си отговорност като подаде оставка", сподели още тя. 
 
"Работната група за изборите ще има за цел преди изборите да приключи заседанията и да излезе с общ доклад и да има общо мнение, а темите без консенсус ще бъдат вкарани като предложения и гласувани в зала. Трябва да направим темата надпартийна и да има честни и прозрачни избори и да се борим с корпоративния и купения вот", каза още Цвета Караянчева.