Заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев прие днес по негова молба посланика на Грузия в София Михеил Уклеба, съобщиха от Министерството на външните работи.

Грузинският посланик запозна заместник-министър Керемедчиев с последните данни и информация за обстановката в Грузия, както и за предприетите действия от Тбилиси. Посланик Уклеба отправи официална покана към българската страна, като член на ЕС, да изпрати свой представител на място, който да се запознае със ситуацията.
Като член на ЕС и на т.н. Нова Група на приятели на Грузия, България е ценен, надежден и уважаван партньор, на който Тбилиси разчита за решаването на настоящия конфликт, каза Михеил Уклеба по време на разговорите. Той изрази надежда, че предстоящата във Варшава среща на Новата група на приятели на Грузия ще даде положителен сигнал за решаване на конфликта.
Заместник-министър Милен Керемедчиев увери грузинския посланик, че Грузия е стратегически партньор на България и на ЕС. България ще играе своята роля и като страна, чийто външнополитически приоритет е Черноморския регион за урегулиране на конфликта чрез мирни преговори
, категориен е бил Керемедчиев. /БЛИЦ

^^^^