Хамид Хамид: Силата на ДПС е в тандема Доган - Пеевски

Партията вече е втора политическа сила, благодарение на единството й, категоричен е той

ДПС е в топ форма и това си личи. С лидерството на д-р Ахмед Доган и с председателството на г-н Делян Пеевски Движението стана втора политическа сила. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид в интервю за bTV.

Той е категоричен – силата на ДПС е в тандема Доган - Пеевски.

В ДПС има само един отбор и това е ДПС. Всички носят в сърцето си д-р Ахмед Доган, всички го обичат. ДПС е единно, категоричен бе Хамид. Той посочи, че през годините винаги когато ДПС е трябвало да се разделя с някои дерибеи, те са поставяли теми с оглед на личното си оцеляване. Но винаги ДПС е излизало по-силно.

За първи път обаче се прокарва абсурдната теза, че някой е против Ахмед Доган, още по-абсурдно е това да е Делян Пеевски. Отношенията между тях са по-силни, отколкото между баща и син, категоричен бе Хамид Хамид.

В ДПС няма как да има отбори. Има манипулации на хора, които извеждат личните си интереси пред колективното начало. Отношенията между Доган и Пеевски са прекрасни и не може един Рамадан Аталай за лична изгода да ги противопостави. Те нямат нужда от посредници в отношенията помежду си, каза още народният представител от ДПС.

Хората по места обичат г-н Доган и г-н Пеевски, защото най-после проблемите им започват да се решават. А по страната има много проблеми – безводия, инфраструктура, училища, демографски проблем, каза Хамид.

Винаги когато в ДПС е имало тежки моменти г-н Пеевски е бил до г-н Доган, каза Хамид Хамид. И припомни случаите с Гюнер Тахир, Осман Октай,  Касим Дал, изключването на Лютви Местан и създаването на партия.  Голяма част от ръководството на ДПС избяга тогава от г-н Доган, но Пеевски винаги е бил до него, каза Хамид.

Хората виждат дерибеите по места. Колективните органи по места вземат решение за сваляне на доверието от дерибеите, коментира още Хамид. Той съобщи, че решението на Областният съвет на ДПС в Пловдив област за сваляне на доверието от "дерибея Рамадан Аталай" е взето единодушно с 38 гласа. Хората в Пловдив област си го разпознаха като дерибей и свалиха доверието от него, посочи Хамид. И заяви: „Тепърва ще чувате за тези дерибеи”.

Дерибействане е да властваш над определена група хора и да налагаш своето мнение, уточни депутатът.

Хамид Хамид съобщи, че за подкрепата на кабинета „Желязков” има решение на колективния орган на ДПС – Централното оперативно бюро (ЦОБ). Според устава на ДПС решенията на ЦОБ са задължителни за народните представители.

Гласувах България да има редовно правителство, за да решаваме проблемите на хората, посочи той.  И допълни: „Вижте тази групичка – влезе на срещата в „Росенец” с идеята да няма правителство и излезе с идеята да има”.

Днес колективният орган на ДПС се събира, за да вземе решение как ще процедира с втория мандат. Парламентарната група на Движението ще определи кой да отиде да вземе мандата, какво да се прави с мандата, какво да е поведението на групата, която ще вземе мандата. Ще излъчим кандидат за премиер, ако има такова предложение, каза Хамид. 

Ние казахме - и с първия, и с втория, и с третия мандат ДПС ще положи всички усилия да има правителство, за да излезе България от тази криза. Г-н Пеевски винаги е казвал това. Не вадете думите му за връщане на мандата от контекста. Тя бяха казани в момент, когато всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят втория мандат, обясни Хамид Хамид.

Отношенията между Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са прекрасни, категоричен бе народният представител. 

Имаме нужда от единство – да се пресекат всякакви спекулации с това някой на бърка в душите на хората, да ровичка в тях и да създава проблем, който не съществува, каза Хамид.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!