Хамид: Властта бяга от законите за забрана на парите от джипката и "ин хаус" процедурите

Нека не прилагаме двойни стандарти, призова от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС

Законопроектите на ДПС, забраняващи парите от джипката и „ин хаус” процедурите, още не са включени в дневния ред на ресорните парламентарни комисии, въпреки че са депозирани в НС още през януари. Това обяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, цитиран от пресцентъра на партията.

На 19 януари внесохме два законопроекта - Закон за изменение на закона на обществените поръчки и Закон за изменение на публичните финанси. През цялата кампания всички се упражнявахте как не искате „ин хаус“ процедури, как не искате да се раздават пари от джипката. До ден днешен обаче тези законопроекти не са включвани в дневния ред на съответните комисии, възмути се Хамид.

И се обърна към председателя на НС Никола Минчев: „Моля да упражните целия си авторитет и да поговорите с председателите на тези комисии да включат въпросните законопроекти”.

Хамид Хамид даде и пример. Точка 8 от дневния ред на Народното събрание за тази седмица е Законопроектът за изменение и допълнение на закона за МВР, внесен на 22 февруари - месец след законопроектите на ДПС. Но вече е минал през комисия и е в дневния ред на Народното събрание.

Моля ви да не делим законопроектите тези на опозицията и тези на управляващото мнозинство. Да не прилагаме двойни стандарти, призова Хамид Хамид.