Кметът на Хасково Георги Иванов завежда 14 съдебни дела по интервюта на народния представител Иван Стаматов. Това потвърди самият Иванов пред БЛИЦ. Решението му е взето, след като миналата седмица във в. “Хасковска Марица” се появиха две интервюта с Иван Стаматов, в които народният избраник говори за далавери на Георги Иванов.
След като съм проверяван от всички възможни институции и нито едно от цитираните в интервюто престъпления не бяха доказани, аз ще се защитя от клевети с тези съдебни дела, добави пред репортер на БЛИЦ Георги Иванов.
Днес Обединения съюз на пенсионерите в Хасково започна подписка в защита на Георги Иванов. И председателката на Съюза, Атанаска Митева, бивша колежка на Стаматов, изрази възмущението си от клеветите на депутата.
Ето какво каза тя за БЛИЦ:

- Познавам много добре Иван Стаматов. Работихме заедно в хасковското строително предприятие преди демокрацията и знам, че той не можа да построи дори две тоалетни за този град. Той е некъдърен строител и неморален човек. Знам, че си купи дипломата за строителен инженер в руския град Железногороск. Освен това укрива данъци. Внукът ми работи три месеца при него и му плащаше в плик от черна каса по 7 лева надница, без да отчита тези пари никъде. Сега се нахвърли срещу един кмет, който направи много за града и най-вече за пенсионерите. Явно Иван Стаматов не можа да се облажи от строителната програма на общината и сега хвърля сянка върху кмета ни.  Започваме подписка срещу този крайно неморален депутат, който не си отвори нито веднъж устата в Народното събрание да защити интереса ни, но това не му попречи да защити собствения си интерес, очерняйки други хора. Иван Стаматов е тъмен субект, аз лично знам за неговите далавери и сама ще се изправя пред съда, за да защитя кмета ни, който направи Хасково един от най-красивите градове в страната. /Тодорка Николова, БЛИЦ