Хасковският кмет завежда 14 дела заради интервю на депутат

Кметът на Хасково Георги Иванов завежда 14 съдебни дела по интервюта на народния представител Иван Стаматов. Това потвърди самият Иванов пред БЛИЦ. Решението му е взето, след като миналата седмица във в. “Хасковска Марица” се появиха две интервюта с Иван Стаматов, в които народният избраник говори за далавери на Георги Иванов.

След като съм проверяван от всички възможни институции и нито едно от цитираните в интервюто престъпления не бяха доказани, аз ще се защитя от клевети с тези съдебни дела, добави пред репортер на БЛИЦ Георги Иванов.
Днес Обединения съюз на пенсионерите в Хасково започна подписка в защита на Георги Иванов. И председателката на Съюза, Атанаска Митева, бивша колежка на Стаматов, изрази възмущението си от клеветите на депутата.
Ето какво каза тя за БЛИЦ:

- Познавам много добре Иван Стаматов. Работихме заедно в хасковското строително предприятие преди демокрацията и знам, че той не можа да построи дори две тоалетни за този град. Той е некъдърен строител и неморален човек. Знам, че си купи дипломата за строителен инженер в руския град Железногороск. Освен това укрива данъци. Внукът ми работи три месеца при него и му плащаше в плик от черна каса по 7 лева надница, без да отчита тези пари никъде. Сега се нахвърли срещу един кмет, който направи много за града и най-вече за пенсионерите. Явно Иван Стаматов не можа да се облажи от строителната програма на общината и сега хвърля сянка върху кмета ни.  Започваме подписка срещу този крайно неморален депутат, който не си отвори нито веднъж устата в Народното събрание да защити интереса ни, но това не му попречи да защити собствения си интерес, очерняйки други хора. Иван Стаматов е тъмен субект, аз лично знам за неговите далавери и сама ще се изправя пред съда, за да защитя кмета ни, който направи Хасково един от най-красивите градове в страната. /Тодорка Николова, БЛИЦ