Собствениците на фирма за хазарт са дали пари за кампанията на Георги Първанов, пише в. "168 часа". Спонсорите на президента се оказват и съдружници с дружество, контролирано от Златомир Иванов-Баретата. Бившият командос е сочен от полицията като лице с разностранни интереси в подземния бизнес, дори беше поканен на кафе в ДАНС.
Бизнесмените, дали пари на Първанов, са и роднини на депутата от БСП Младен Червеняков. Според публикувания на сайта на държавния глава списък с дарители с договор 123/11.10.2006 управителката на "ФСО" ООД Лиляна Червенякова е превела от името на фирмата 20 хил. лева в подкрепа на Първанов. Освен управител на "ФСО" Червенякова е и собственик на 60% от капитала. Дружеството притежава над 10 игрални зали в цялата страна. Останалите дялове се държат от синовете й Орлин и Камен. Техният баща е втори братовчед на бащата на депутата от БСП Младен Червеняков. Чрез общата си фирма "ФСО" ООД Червенякови притежават 45% от хазартното дружество "Бинго ФСО". Останалите дялове в "Бинго ФСО" са собственост на дружество "Група Елит". В него чрез фирма "Юристик консулт" Баретата държи 40%, чрез фирмата си "Голд груп" още толкова дялове има и сестра му Меглена Иванова. Според ДАКСИ "Група Елит" на Златомир Иванов притежава един куп дъщерни фирми с предмет на дейност "залагания и хазарт". Дружествата покриват по-голяма част от територията на България и притежават лиценз за организиране на хазартни игри с игрални автомати.
Освен хазарт бизнесмените от клана Червенякови държат ресторанти, нощни барове, агенции за недвижими имоти и консултантски дружества. Според ДАКСИ един от тях - Камен, има общо дружество с човек, близък до бившата групировка ВИС. Във фирма "Милениум-2002" Червеняков е съдружник с Петър Лашов, сочен за наместник в туристическия бизнес на покойния Георги Илиев. Камен Червеняков е стъпил здраво и в бизнеса с нощни удоволствия. Той стопанисва стриптийз баровете "Фетиш", "Табу" и "Плейбой бар" в София. За разлика от брат си Камен, Орлин Червеняков се е ориентирал към по-прозаичен бизнес. На негово име във фирмения регистър се водят четири фирми с предмет на дейност "Ресторанти", "Финансово посредничество" и "Управление на недвижими имоти". С майка си заедно са съдружници на култовия ресторант "Чевермето" в столичния хотел "Хемус". Заведението се прочу, след като в него вечеряха Георги Първанов и колегата му Владимир Путин по време на посещението на руския президент в България. /БЛИЦ