Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. „Искър“ още не са съборени?

Въз основа на какъв документ Васил Терзиев е приел, че г-н Гайтански наистина сам ще събори тези постройки?

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян отправи въпроси и критики към кмета на София Васил Терзиев. Повод станаха все още неразрушените постройки на брега на язовир „Искър“.

„Българският съд се произнесе, че заповедта на главния архитект на София е била законна и че тези постройки трябва да бъдат съборени, защото са построени без необходимите разрешителни. С действията си г-н Терзиев погуби 3-годишен труд на г-жа Фандъкова и безкрайни съдебни битки“, каза пред медии Хекимян.

Той поиска от столичния градоначалник да предостави документи, в които е записано черно на бяло, че Румен Гайтански, който е собственик на незаконните постройки, ще ги премахне доброволно – нещо, което и до днес все още не е направено.

Въз основа на какъв документ Васил Терзиев е приел, че г-н Гайтански наистина сам ще събори тези постройки? С какъв документ е наредил да се спре събарянето на тези постройки? Има ли нещо черно на бяло по този казус? Има ли уверение, че наистина г-н Гайтански ще събори тези постройки? Това са малка част от всички въпроси, които ще тежат като воденичен камък на кмета Терзиев, допълни Антон Хекимян.

По думите му Васил Терзиев „много добре“ е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община.

Васил Терзиев беше казал, че ще спести над 2 млн. лева от столичани, защото г-н Гайтански щял сам да събори постройките, но нищо такова не се случи. Г-н Терзиев, това не е частната ви фирма, това е Столична община, напомни му Хекимян.