Христо Бисеров и Рамадан Аталай са се „отблагодарили” на Юджел Атилла със зам.- министерско кресло в министерството на транспорта. Подаракът е даден за това, че двамата са получили контрол върху апетитната зона Свиленград-Хасково. В момента облаче зам.-министърът е вече политически труп, смятат хора от ДПС.
„Зам.министърът на транспорта Юджел Атилла е аут от политиката, в нея той няма бъдеще”, заявява в ексклузивно интеврю за „Хасковска Марица” бившият депутат и дългогодишен зам.-председател на ДПС Осман Октай. Пред изданието Октай заяви, че след дълга изолация министърът Атила е бил реанимиран благодарение на Рамадан Алталай и Христо Бисеров, но не е оправдал очакванията на Ахмед Доган и заповедта за окончателното му уолнение ще дойде до края на този мандат, предвижда Октай. Всички знаят, че Юджел е вълк-единак, играе с всички и осребвяра участието си в политиката, затова на него не може да се разчита на 100%. Когато през 2005 г. е трябвало да се „командироват външни” хора в региона от ситуацията се възползват Христо Бисеров и Рамадан Аталай. Двамата се съюзиха и окупираха местата в листата от хасковската организация начело с Юджел Атилла. В последвствие те се отблагодариха на Атилла със зам.-министерското място, категоричен е Октай.
Договорката с Доган беше апетитната зона от Свиленград до Хасково да се контролира от тези хора. Този контрол обаче нямаше как да се случи без Христо Бисеров и неговото влияние, защото в района има малко турци. Чрез този ход всъщност беше покорен целия Хасковски регион, търди дългогодишният заместник на Доган. Мария Друмева, БЛИЦ