За нас е важно да се стабилизира държавата в рамките на първия мандат. Трябва да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори. Ще участваме в това заедно с "Продължаваме промяната", каза след срещата с ПП съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Ще участваме с целия ресурс, който имаме, ангажира се той. И допълни, че са благодарили на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца, което дава много добра основа, от която да се продължи.

От думите му стана ясно, че на срещата е обсъдена програмата, като споделят оценката да се стъпи върху ясна програма, която да извежда приоритети. Добави като тема конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген и еврозоната.

„Винаги гледаме да сме радикални реалисти. Оценяваме колко ще е трудно да съставим кабинет, смятаме, че трябва да се действа енергично. 

Излизам от срещата по-скоро с оптимизъм. Мисля, че всички трябва да разбираме, че тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите.

Колкото и да е сложно, мандатоносителите и Асен Василев ще успеят”, добави той.

„Удовлетворен съм от това, което поставихме като идеи. Червени линии ние не сме чертали. Смятаме, че има национални задачи и че трябва да се работи за тях”, каза още Иванов.

„Продължаваме разговорите с депутатите от ИТН, които се отделиха от партията утре.

Структура и персонален състав на кабинета не сме обсъждали. Мисля, че е по-важно да свършим задачите, които хората очакват от нас”, заяви от своя страна Асен Василев.

По повод френското предложение за РСМ Василев заяви: „Ние си свършихме работата. Колегите от РСМ, по една или друга причина смятат, че това предложение е пробългарско. Нека да сме доволни, че то създава проблеми на съседите, а не на нас”. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ