Попълнете търсена ключова дума или фраза

Христо Иванов цвъкна нов ферман за Виолета Сечкова, но...

https://blitz.bg/politika/khristo-ivanov-tsvkna-nov-ferman-za-violeta-sechkova-no_news794129.html Blitz.bg

Лидерът на "Да, България" пак не обясни защо я е нарочил за "българската Мата Хари"

София, България 18 Ян. 2021, 13:49 2575 прочита 0 коментара
Продължава задочният диалог между Христо Иванов и Виолета Сечкова. Лидерът на "Да, България" и протестърски кръгове от няколко дни работят за отвличане на вниманието от Христина Бобокова (съпруга на Пламен Бобоков, който пък разменяше съобщения с президентски съветник). Удобна мишена се оказа Виолета Сечкова, която беше предложена от Южна Корея за почетен консул у нас, пише tribune.bg

„Мой фейсбук статус е станал повод за отворено писмо на г-жа Виолета Сечкова. От всички възможни начини да реагирам, ще го направя с максималната сериозност, която темата всъщност изисква. Има въпроси, които не могат да не бъдат задавани и теми, които не могат да бъдат оставяни да заглъхнат. Колкото и да са нелицеприятни понякога, да засягат лични животи, да имат несигурни основания…“, започва обширното ново обяснение на политика по темата.

Иванов твърди, че винаги се е старал да задава въпроси.

„На пръв поглед това са въпроси, които касаят живота и биографиите на различни хора. В дълбочина, обаче, става дума за това как се управлява България и особено за модела „Борисов”.

Иванов отрича страната ни да спазва европейски стандарти и заподозря, че живее в „режим на изключително висока концентрация на лична и безконтролна власт в ръцете на Бойко Борисов, около когото има нещо като неформален султански двор, с фаворити и фаворитки“.
По думите на правосъдния министър от кабинета „Борисов 2“, Делян Пеевски бил „велик везир“.

„Краткото име на това състояние на нещата е системна корупция. А още по-краткото – мафия“, прави генерални изводи лидерът на „Да, България“.

„В човешки план, аз разбирам реакцията на засегнатите и на онези, на които не им харесва задаването на един или друг въпрос или фокусирането върху една или друга персона от кръговете около Борисов. Но тук не става дума за жени и мъже, майки и бащи, съпрузи и съпруги. Става дума за хора, които съзнателно са избрали да бъдат част от султанския двор, да го обслужват и да се ползват от облагите му.

И това коства на всички не просто милиони, а ограбване на гражданското ни достойнство да имаме модерна държава и бъдеще в нея. И, да, докато Борисов не излезе и не назове ясно коя е „Мата Хари” и докато нямаме прокуратура, която може да я разпита обективно за това как точно са се появили тези пари и злато в нощното му шкафче и откъде, този въпрос трябва да бъде задаван по всеки повод и на всеки, който може да има някакво отношение към него.

Считам това за свой дълг и ще продължа да го правя. Няма да е особено красиво, но е неизбежно, ако искаме да ликвидираме султаната и да си върнем републиката. Аз нямам проблем да разкажа на синовете си защо съм задавал тези въпроси, но не знам как бих обяснявал мълчанието си“, завършва дългия си обяснителен ферман Христо Иванов.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам