В Благоевград може да се направи икономически борд. Студентите могат идеално да рекламират града. Много искам да благодаря на кмета, че застана зад идеята за Общини без корупция. Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Реално, ако имаме готовността на общината да застане напред с младите хората, които са вече тук; с тези, които са завършили тук, с това, че е община без корупция - то ще дадем един много добър пример как могат да се променят нещата. След края на тази среща с кмета всеки каза какво ще направи. Надявам се, че ще видим конкретни резултати, категоричен бе той.

Той отново повтори, че докато е служебен министър няма да говори по политически теми.

"След 36 часа ще ви кажа моите планове с удоволствие. Имал съм много положителни разговори с президента. Обмисляме с Асен Василев как да продължим с промяната. Имаме тази енергия. Обсъждаме какво и как да го направим. Имаме идеи, но финализираме последните стъпки. Много ни е важно докато сме служебни министри да сме аполитични", категоричен е Петков.

"Последният път като бях в Благоевград, преди  година и половина, бе като лектор в университета. Част от промяната може да е и под тази форма. Трябва да сложим правилните идеи при правилните хора, за да се случват нещата и без някой да е на някакво конкретно място", смята той.

Петков заяви, че за тези 36 часа ще направят едно обобщение какво са свършили за този си мандат в икономическото министерство. "Също така ще се срещна с всеки един от екипа, с които работихме в Министерство на икономиката", каза той.

"Платил съм 1 млн. лева като данъци. Абсолютно всичко съм си платил навреме и в България. Последните 12 години бизнесите са ми тук, всичко се изнася по света като експорт от България. Горд съм с това", каза още Петков.