Кирил Петков потвърди огромния си апетит да остане във властта

Служебният министър на икономиката се суче и гъне, дали би участвал в правителство с мандат на БСП

Все още не мислим какво ще се случи, ако проектокабинетът на "Има такъв народ" не успее да получи подкрепа.

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков във връзка с предложението на БСП да излъчи мандат, с който служебното правителство да стане редовно.

Петков обаче заяви, че остава в политическия живот на страната. Той не пожела да коментира дали планира участие в конкретен политически субект.

„Аз се интересувам от всяка следваща стъпка на всяко следващо правителство. И ако можем да се намесим позитивно със съвет, ще е страхотно, негативно, с критика - също. Не мога да кажа в конкретни формации, форми, но имаме енергия”, посочи той.

По думите му той ще продължи да е активен, защото вижда, че много хора имат енергия за промяна и тази енергия трябва да се използва, да се канализира и заедно да променят нещата. Той не конкретизира формации или форми, чрез които би продължила политическата му дейност.

В този момент, когато е толкова напрегната обстановката, и всяка искра на нечия дума може да направи пламък, ние стоим отстрани, отговори Петков в отговор на въпрос дали би участвал в бъдещо правителство с мандата на БСП, които са обявили, че биха предложили служебния кабинет за редовен.

Първо трябва да видим дали ще се реализира мандатът в сряда, и след това ще мислим напред, каза Петков. Последното нещо, което искаме да правим е да вкарваме още риск и още вълнения в обществото, коментира той.