Кирил Петков ръси изненади: След изборите се обадих на Слави и...

Вярвам, че ще стигнем до коалиционно споразумение с национални цели над партийните, категоричен бе съпредседателят на ПП

Смятаме още днес да влезем с другите лидери. Идеята е да направим нов процес на дискусия. Това обяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков. 
 
„Вярвам, че има доста неща, които ни обединява, включително с ИТН. Общите неща са основа за полезни разговори Искаме да направим работни групи. В тях да съберем всички партии, с които смятаме, че ще направим коалиция.

Лидерска среща също ще има, а разговорите няма да са за това кое министерство за кого ще е, а за организирането на процес, който да сплоти отборите от самото начало. Да влезем в преговори, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им изпълнение”, уточни още съпредседателят на ПП.
 
Накрая няма да е въпрос на договаряне, а дали имаме консенсус. Искаме да свършим много от работата, преди да сформираме формалното сформиране на коалицията”, каза още Петков.
 
„Трябва всички да знаят, че имаме една обща цел, тя е национална. Всички тези хора, с които се надяваме да направим коалиция, са разумни.

С някои от лидерите се поздравихме вече. И с Корнелия Нинова, и с Христо Иванов, и със Слави се чухме. Аз му се обадих да му кажа, че тръгваме с едно добро намерение за обща работа”, добави бившият служебен министър и уточни, че с лидера на ИТН не са водили преговори.
 
„Имаше един много конструктивен, къс разговор с всеки един от тези лидери. Тук няма нечии гласове. Има едни хора, които подкрепят”, заяви той.
 
„Оптимистичното е, че има голямо мнозинство, което иска промяна”, каза още Петков.

Нашите предложения си остават – аз да съм премиер, а Асен – финансов министър. Но ако някой от коалиционните ни партньори ни убедят, че някой има по-добро CV от Асен, бихме се вслушали. Не влизаме с идеята за кариерни развития на никой.
Всеки, който може да даде по-голяма възможност за постигане на общите цели, биха били добри кандидати за тези позиции", подчерта той.

„Това, което усещам и с посоката, с която тръгвам, е, че всеки един от тези коалиционни партньори в момента разбира своята отговорност. Мисля, че след толкова много избори нямаме лукса. Трябва да сменим погледа и смятам, че всеки го осъзнава.

Ние сме държавни служители, нямаме право да говорим за партийните си интереси. Имаме един народ, който ни подаде ръка. И той изисква това от нас. Сигурен съм в успеха. Вярвам, че ще стигнем до коалиционно споразумение с национални цели над партийните", категоричен бе Петков.