Никой не трябва личната си кариера да слага над стабилността на България. Благодаря на Андрей Гюров, че показа лидерство. Когато има неразбирателство, по-добре е да се направи стъпка назад, вместо да се настоява на всяка цена нечия позиция на нечие място. Така премиерът Кирил Петков коментира сагата с избора на шеф на БНБ. 

"Нищо не изисква това бързо действие за избор на нов гуверньор на БНБ. Може да седнем и да дискутираме и да се разберем. В момента имаме една кандидатура, за която 3 от 4 партии не са съгласни", уточни Петков.

Балабанов затапи ПП с този въпрос за шефа на БНБ и Каримански

По повод твърденията, че Каримански става за поста на представител на България в Световната банка, а не и за шеф на БНБ, Петков заяви: 

Гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество – висок морал и висока етика. Това е по закон. Когато говорим за най-висшата позиция в банковия сектор, която ще трябва да управлява всичките парични потоци, които влизат и излизат от България, там етиката е на друго ниво. Всяка една друга позиция изисква висок професионализъм, обясни той, но пак не се разбра какво точно липсва на Каримански, че да става шеф на БНБ, а да е подходящ за Световната банка.