Кирил Петков с новина за третия мандат

Съпредседателят на ПП Асен Василев посочи, че в този парламент няма мнозинство за проевропейско антикорупционно мнозинство

Днес следобед имаме среща на коалиционния съвет с "Демократична България" и ще обсъдим въпроса с третия мандат. Аз лично съм скептичен, че ще има някакъв шанс с третия мандат на "Има такъв народ", но нека да поговорим с нашите колеги.

Това коментира пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков и един от лидерите във формацията "Продължаваме промяната - Демократична България" преди заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, на което се очаква да бъде изслушана служебният финансов министър Людмила Петкова.

На въпрос защо е скептичен за шанс с третия мандат, Петков отговори - заради историята на общата им работа.

Съпредседателят на ПП Асен Василев посочи, че в този парламент няма мнозинство за проевропейско антикорупционно мнозинство.

Президентът връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ" вчера.

От днес ИТН провеждат срещи в търсене на подкрепа за създаване на мнозинство за подкрепа на правителство с третия мандат.

Първата среща бе с напусналата парламентарната група на "Величие" Красимира Катинчарова, на която не бе постигнато съгласие.