„Това, което се случи беше без прецедент. Всички не можехме да повярваме. Аз се радвам, че не видях в листа на Мария Габриел и вас. Да изненадаш т.нар. партньори от телевизора... това е концерт изненада. Защо всичко това се прави.

Борисов я е накарал, но защо тя го е позволила“, каза Кирил Петков в ефира на NOVA.

"12 дни да преговаряш и да ти се появи ново име, което изобщо не е споменато. Тази комбинация никога не сме я виждали. Нейната огромна грешка, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Той се скри и един път не вдигна телефона през последните дни. Той хвърли под автобуса Мария Габриел. Тя няма силата да устои на натиск. Ако Габриел е премиер, какво ще се случи при драма с държавата. Това много ме притеснява", добави той.

Кои са двете неща, за които не са се разбрали за реформите.

Първото е за службите, а второто е един текст за следствената тайна.

"Беше ми мъчно за тях. Те бяха накарани да говорят нещо, което не са верни. Публичността ни помага на нас. През последната вечер една дама се появи с един документ, подписан от Мария Габриел. Но там липсваше конкретиката", добави съпредседателят на ПП.

Борисов първо трябва да спре да се страхува и да седне на масата. Тук човек трябва да има гръбнак, смята Петков.

"Когато дойде мандатът при нас, ще съберем всички съвети. Ние няма да бързаме. Аз няма да разкрия следващите стъпки. ГЕРБ ни помогнаха да видим колко сме силни в нашата коалиция. Те трябва да разберат, че старият модел свърши. Времето на хитринките свърши. Аз обещавам, че няма да сложа 4 дами отпред и аз да се крия", заяви той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук