Кирил Петков сътвори среднощен скандал, МРРБ и ГЕРБ с мълниеносна реакция

Никога не е търсено "експертното" му мнение - отсякоха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков успя да сътвори среднощен политически скандал. Причината се оказа доста странна.

"Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) категорично се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти", това заявиха в позиция от МРРБ по повод статус на Кирил Петков, който той сподели в петъчния ден в личния си фейсбук профил.

"Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин".

Острата позиция на МРРБ е по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено "експертното" му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми", казват още от МРРБ.

Ето цялата позиция на МРРБ:

"Министерство на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери.

Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната.

Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин.

Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция "Пътна инфраструктура": г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите.

Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища.

Също така никога не е търсено "експертното" му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми, се казва още в позицията на МРРБ".

Вместо обаче Петков да си посипе главата с пепел за поредния скандал, който забърка, той изригна със среднощен пост във Фейсбук.

"Бойко, трепериш ли? Губиш ли почва под краката? 

Борисов звънял в късните часове на нощта по министерствата на служебното правителство, с което той уж нямал нищо общо. Резултатът от изплашеният Бойко и неговите министри може да намерите във фейк сайтовете тази нощ. 

За разлика от теб, Бойко, аз бях в АПИ днес, защото ми пука за хората в Перник, а ти си бил за риба" - изцепи се Петков.

Реакцията от страна на ГЕРБ не закъсня и бе мълниеносна.

Кратък и много точен коментар за поредната изцепка на съпредседателя на ПП дойде от един от ПР-ите на ГЕРБ Никола Николов.

"Пици на кристали" - написа Никола и сподели скандалния пост на Петков.

"Кириле, какво яде/пуши пак бе, момче?", попита още ПР-ът на ГЕРБ.

"Кириле, бръмбарите ли те налазиха? Забави, забави" – казват пък от Младежи ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!