“Истината е, че Касим Дал е в лют конфликт с Ахмед Доган и на Касим отдавна му е забранено кракът му да стъпва в сараите на Доган на “Беловодски път”. Касим Дал е бил в много тесни отношения с Емин и последният е бил посветен в извънредно любопитните му бизнес, финансови и политически контакти, съобщава afera.bg.
“Не съм предател и никога няма да стана”. Това е ключовата фраза от предсмъртното писмо на шефа на кабинета на Ахмед Доган.
Защо така неистово Ахмед Емин е искал да се знае, че не е предател. Кого е трябвало да предаде? И кой го е карал да предаде някого?
Едно е кристално ясно – тук не става дума за интимно предателство, а за дела, свързани с работата му и ДПС.
Източници на afera.bg започнаха лека полека да открехват завесата около мистериозната смърт на Ахмед Емин.
“Обърнете внимание на един много дребен наглед детайл – къде всъщност празнува рождения си ден Касим Дал. Не в сараите на “Беловодски път”, а в централата на ДПС”, казва високопоставен източник от върховете на ДПС.
И продължава: “Истината е, че Касим Дал е в лют конфликт с Ахмед Доган и на Касим отдавна му е забранено кракът му да стъпва в сараите на Доган на “Беловодски път”.
Информацията се потвърждава и от близки партньори на разбунилия със смъртта си цялата държава Ахмед Емин.
Според тези източници, Касим Дал е бил в много тесни отношения с Ахмед Емин и последният е бил посветен в извънредно любопитните му бизнес, финансови и политически контакти.
“През ръцете на Касим Дал минаваха крупни ресурси, насочени към ДПС, много от тях обаче изпаднаха по пътя”, твърдят източниците.
Конфликтът между Дал и Доган се коренял на тази основа.
Очевидно Ахмед Емин е бил буферът, който е отнесъл крайното напрежение между двата лагера в партията на Сокола.
“Ключът на мистерията е заровен точно тук – Емин го е написал – не съм предател. Сега вече трябва да стане ясно кого и срещу какво е трябвало да предаде”, твърдят специзточниците и обещават, че много скоро кълбото ще започне да се разплита.
Касим Дал нашумя на няколко пъти в последно време – първо името му бе намесено в политическия чадър, опънат над бившия директор на РДВР – Шумен и ексшеф на “Вътрешна сигурност” в МВР Диян Нанов, който понастоящем е заместник – директор на ОДП – Варна.
След оставката на Иван Драшков от ДАНС точно Касим Дал яростно поиска веднага да бъде уволнен от ДАНС Алексей Петров.
Името на Касим Дал бе спрягано и като решаващ фактор, който е лобирал пред Румен Петков за назначаването на сегашния директор на ОДП – Варна Митко Димитров, заедно с ексдепутата от НДСВ Наско Рафайлов. /БЛИЦ