Корнелия Нинова разкри подробности за важната кампания на БСП

„Стартираме национална кампания, която озаглавихме „Светите места на България”.Става дума за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметеници в България. Ще очертаем маршрути по пътя на Българската армия.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Председателят на БСП обясни, че ще бъде създаден и национален сайт, в който ще се отразяват тези места, състоянието на паметниците и действията, които се предприемат за тяхното възстановяване. Тя каза също, че ще бъдат направени и 28 младежки екипа в 28 области в страната.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички млади българи, без оглед на политическа и партийна пристрастност, с думите: „Ако желаете да направим тази кампания, и да се включите, заповядайте при нас. Тук не става въпрос за партии, а става въпрос за България”.

„В миналото си сме имали много поводи да се гордеем, като народ, и младите социалисти искат да направят така, че и техните деца да се гордеят с това, което са оставили за България”, каза още тя.

„Благодаря на лидера на БСП Корнелия Нинова, която ни оказа подкрепа за кампанията. Идеята е тя да бъде надпартийна, национална и затова призоваваме всички млади българи в страна, които имат желание, да се включат в инициативата- в  момента, в който пуснем и сайта, да изпратят свои контакти, за да се свържем с желаещите да се включат.”- каза председателят на Младежите в БСП Вероника Делибалтова.

„Нека възродим желанието за запазване на нашата култура и история. Защото без да пазим историята си, няма как да пазим бъдещето си”, заключи Делибалтова.