Лидерът на БСП направи изявление към нацията и съпратийците си на живо в личния си профил във Фейсбук. Тя говори за протестите и бъдещите избори на председател на левицата. 

"Не се продадохме и не предадохме партията. Спечелихме президентските избори. Удвоихме депутати в българския парламент, както и тези в европарламента. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския модел на управление. Не позволихме да ни купят с постове и пари", заяви тя.  

"Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичния модел е проникнал навсякъде. На Бузлуджа миналата година призовах българите: "изправете се и те ще паднат". Днес хиляди са по площадите и те ще паднат", каза още Нинова.  

"Ние, БСП, гарантираме, че промяната ще стане и ще бъде необратима и хората няма да бъдат излъгани за преден път. Ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си. Ние започнахме вътрешна промяна. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира", допълни лидерът на БСП. 

"Ще се опитват да ви разколебаят и демотивират, за да няма необходимата активност. Ще ви убеждават да не гласувате, защото конгрес ще избира председател. Гласувайте масово и свободно, за когото искате. Провалът на прекия избор ще ни вкара в криза. Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце. Вярвам на вашата мъдрост и отговорност към партията", заключи тя.