И след почивката словестната престрелка от парламентарната трибуна продължи. БЛИЦ съобщи за фалстарта и високото напрежение в началото на днешния пленарен ден.

„Жалко и срамно е, че от тази трибуна беше омерзено името на един достоен българин като Георги Йорданов. ПП-ДБ за пореден път изпуснаха шанса да замълчат“, каза Костадин Костадинов.

Той се обърна към Рая Назарян: „Госпожо председател, искам да ви оставя една книга, която после да дадете на бившия функционер и комунист Атанас Атанасов. Тя се казва „Беседи по комунистическата нравственост“.

В БСП нямат проблем с комунистическото си минало. Може би проблемът им е, че трябваше да реагират малко по-твърдо в тази ситуация, която се създаде преди малко.

Но после извикайте Атанасов и му направете една беседа. И му припомнете какво е учил някока, за да стане прокурор на тоталитарния режим, който казва, че е създал Георги Йорданов.

Това, което той направи не е много комунистическо за стар комунист като него“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Вдигнатата топка веднага бе поета от Георги Свиленски, който се качи на трибуната.

„Прав сте господин Костадинов, трябваше да го изнеса от трибуната.

Не се радвайте господин Атанасов. Аз никога не съм казал, че сте член на БКП, но сте се катерил на раменете, за да се издигнете нагоре в службата.

Изискванията да бъдете член бяха много високи. Замислете се с коя подкрепа вашата партия е в парламента и през всичките години в политиката. Сега се катерите по раменете на Георги Йорданов, за да станете голям политик. Няма да можете“, отсече Свиленски.

Последваха изказване и на Георги Георгиев от ГЕРБ, който не подмина свилият се вече ня мястото си генерал Атанасов.

„Колеги от БСП, много отдавна вече нямате право да заграждате и сваляне всеки, който е инакомислещ. Но е важно да говорим за двойните стандарти.

Ген. Атанасов, аз ви слушам и такова умиление ме обхвана. Вие говорите възмутено за членовете на Политбюро, но  и думичка не казвате за много по-страшната  ДС. И кмета на София е трето поколение на ДС. Вие инсталирахте цялата детска градина на ДС да управлява София.

Вие изпрахте парите на ДС и си купихте победата в София.

Кога се възмущавате или днес когато си късате ризата за предложението за орден?“, запита Георгиев.