Костадинов към КС: Това е престъпление! БЛИЦ TV

От партията са се обърнали към БСП за подкрепа на жалбата

"Възраждане" събира подписи за сезиране на Конституционния съд (КС) за приетото от Народното събрание решение за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключване на споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй".

От партията са се обърнали към БСП за подкрепа на жалбата. Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

"С подобно решение се нарушава основният принцип на равнопоставеността в отношенията, както пред закона, така и основният принцип в конкуренцията", коментира той.

"Българската държава взема решение и то абсолютно неконституционно, защото не може законодателната власт да задължава изпълнителната власт да се предприемат действия в посока облагодетелстване на една конкретна фирма и то с милиарди", допълни депутатът от Възраждане.

"Става въпрос за антиконституционно, незаконно, лобистко решение, с което се цели едно единствено нещо - нашите родни евроатлантиците в парламента да покажат на посолството на САЩ колко са верни", коментира още лидерът на "Възраждане".

"Да имаш два ядрени реактора и да не ги използваш, защото са руски – това е престъпление. Но те дори вече не са руски, те са български", каза още той и припомни, че от "Възраждане" са предупредили, че ще се обърнем към Конституционния съд, защото това решение е антиконституционно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук