Костадинов стресна НС с думи за военният министър на САЩ и Петков

Българското правителство не е способно да прозре, че съюзниците ни правят всичко необходимо да ни водят към един военен конфликт, където нямаме място

Как посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин подпомага националната ни сигурност. Това попита в декларация от трибуната на Народното събрание (НС) лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, пише Труд бг.

"Българските медии от вчера съобщават за предстояща в нашата страна визита на министъра на отбраната на САЩ. Причината на това посещение в Европа е фокусирано върху подкрепата на съюзниците на САЩ в Европа.

Българското правителство не е способно да прозре, че съюзниците ни правят всичко необходимо да ни водят към един военен конфликт, в който ние нямаме роля, който се води по източната границата на Алианса и заплашва да превърне България във фронтова линия.

Отбраната на страната ни се предоставя в момента в ръцете на чужди войски и чужди генерали", допълни още Костадинов.

"Излиза, че според българския министър-председател независимостта е израз на страхливост, а зависимостта е повод за гордост", заяви Костадинов.

„Как точно предстоящата визита на министъра на отбраната на САЩ ще помогне за националната сигурност и за запазване на българския интерес? Съюзниците ни ни водят към военен конфликт, в който нямаме роля.

Заплашват да ни превърнат във фронтова линия. Дойде време за преосноваване на Българската държава, с грижа за българите", каза Костадин Костадинов.

"Какво става с чертежите на самолети, които ГЕРБ закупи за 2 млрд. лева и защо договорът за F-16 е засекретен по искане на американската страна? Трябва да се напомни, че САЩ не плаща наем за американските бази у нас. Чуждите бази трябва да се изтеглят от България", коментира Костадинов.

"Нужно е укрепване на армията. България не е нито НАТО, нито ЕС. Съюзите са временни явления", заяви Костадинов.